Kútfúrás divízió

Új piaci lehetőség

A Hansa-Kontakt Inv. Kft. üzletpolitikájának megfelelően folyamatosan keresi az új piaci lehetőségeket, melyek segítik a vállalkozás fejlődését és stabilitásának megőrzését.
A cég vezetése ezért döntött úgy 2012-ben, hogy az eddigi logisztikai tevékenysége mellett egy számára újnak számító piacra kíván betörni, mivel a megújuló energia kiaknázásában nagy fejlődési lehetőséget lát.

A releváns piac, a megújuló energiaforrás hasznosítása virágkorát éli és ez a tendencia folytatódni fog, hiszen a föld megújuló energiája itt található helyben a lábunk alatt és a megfelelő technikával történő kinyerése a környezetre való hatásait tekintve is kedvező.

Jelenleg a termálenergia legnagyobb felhasználója a mezőgazdaság, amely az ország közel 500 termálkútjából termel, azonban ezeknek csak a töredéke rendelkezik úgynevezett visszasajtoló kúttal. Ezen kutakból kitermelt termálvíz jelentős része a környezetet terhelő módon élővizekbe kerül.

Az Uniós szabályozás és a Vizgyűjtő-gazdálkodási Terv értelmében az elkövetkezendő években egyre nagyobb hangsúlyt fog kapni a mezőgazdasági felhasználású energiatermelő kutaknál is a visszasajtoló kutak létesítése.
A geotermikus energia hordozó közege a víz, ami nagy kincsünk itt a Kárpát-medencében, így akkor nevezhetjük megújuló energiának, ha ezt hasznosítás után visszatápláljuk a mélybe.

A Hansa-Kontakt Inv. Kft. dinamikus fejlődésének köszönhetően rendelkezik a szükséges erőforrásokkal ahhoz, hogy a lehetőséget felismerve új, modern fúróberendezéssel elégítse ki a piaci igényeket.

Célunk az Uniós szabályozásnak megfelelő, megújuló geotermális energia kinyerésére alkalmas mélyfúrású termelő és visszasajtoló kutak létesítése.

Tevékenységünkkel hozzá kívánunk járulni a hazai megújuló energiahordozók felhasználásának növeléséhez, ezáltal is csökkentve az ország importfüggőségét.


Tevékenységünk

A Hansa-Kontakt Inv. Kft. a „Kútfúrási Divízió” kialakításakor arra törekedett, hogy egy modern, a mai kor követelményeinek megfelelő nagy teljesítményű fúrótornyot szerezzen be annak üzemeltetéséhez szükséges összes tartozékával.
Fontos szempont volt, hogy a városi környezetben is üzemeltethető, kompakt méretű berendezés legyen.

Az automatikus hidraulikus fúróberendezésünk egy 100 tonna horogterhelésű Drillmec HH102 típusú fúróberendezésből és tartozékaiból áll.
Az alapgép egy vontatható, nagy mobilitással bíró teljesen hidraulikus működtetésű ROTARY fúróberendezés API szabványnak megfelelően kiépítve és mivel európai gyártmány, így minden EU tagállam területén megfelelő minősítésekkel rendelkezik.

Az alapgép tartozékai:

  • TRIPLEX iszapszivattyúk (DRILLMEC 7TS600, DRILLMEC 8T300)
  • Az iszapkezelő rendszer három iszaptartályt tartalmaz, összesen 140 m3 kapacitással. A rendszer az iszapkezelésen kívűl, tisztavíz hálózatot, komplett keverő és szeparáló rendszert és minden szükséges csatlakozást is tartalmaz az iszap rendszer és az iszap szivattyú között.
  • Fúrószerszámok (fúró rudak, átmenetek és súlyosbító szerszámok)
  • Tartozékai még: szállítószékek, csúszdák és kiegészítők, melyek a fúró rudak, súlyosbítók, spirálok és béléscsövek mozgatásához, ki és beépítéséhez szükségesek,
  • A kitörésgátló berendezés pedig segíti a fúrási tevékenység biztonságos végzését.

Szolgáltatásunk:

  • Mélyfúrású termálkutak tervezése és kivitelezése
  • Termálkutak állapotfelmérése és értékelése
  • Termálkutak felújítása és karbantartás
  • Geotermiával kapcsolatos teljes körű szaktanácsadás

Kapcsolat:
Mobil: +36 30 313 9744
Email: kutfuras@hansakontakt.hu


Referenciáink

Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer
1db termelő és 2db visszasajtoló kútja
Újszeged geotermikus kaszkádrendszer
1db termelő és 2db visszasajtoló kútja

Galéria